Nyhetsbrev #5  –  2018
 
I dette nyhetsbrevet vil vi dekke følgende saker:
Rød 8. mai – markering i tre norske byer
Karl Marx mot sosialdemokrati
200 år siden Karl Marx' fødsel
Appell på Rød første mai
Rød første mai 2018
Rapport: Første mai mot nazister i Boden
Solidarity with Indian comrades
Den danske staten slår til mot proletære nabolag
Når fienden studerer Mao
Krig mot krigen
Jon Michelet er død
Norge, NATO, USA, henda vekk fra Syria!
Fordøm imperialistenes angrep på Syria
Abusers should be isolated

 
 
Rød 8. mai – markering i tre norske byer
 
Åttende mai 1945 kapitulerer den nazistiske krigsmaskinen og Hitlers tredje rike opphører. Dermed frigjøres også Norge fra den nazistiske okkupasjonen, og Den røde armé inntar Berlin og frigjør fangene i konsentrasjonsleirene.
 
 
I tre byer arrangeres frigjøringsdagen som Rød 8. mai. Tjen Folket Media har snakket med en aktivist som er med på arrangeringen.
 
– Vi feirer seieren over Hitler-fascismen, og hedrer ofrene som ble i gjort i kampen mot den – spesielt av røde partisaner, av Osvaldgruppa og Pellegruppa, av Den røde armé og hele det sovjetiske folket, forteller aktivisten og legger til:
 
– Samtidig løfter vi frem den røde antifascismen i vår tid. Vi lar historien om folkets helter inspirere og motivere oss som lysende forbilder i den kompromissløse antifascistiske kampen.
 
 
Kompromissløs kamp mot nazisme og imperialisme
 
– Frigjøringsdagen lærer oss om de enorme ofrene antifascister ga for folkets frihet, men også om de umenneskelige grusomhetene som nazismen representerer. Den inspirerer og stålsetter oss til kompromissløs kamp mot dagens nazister som er skamløse nok til å kalle seg Den norske motstandsbevegelsen, sier aktivisten.
 
I 2010 bestemte den norske staten å gjøre frigjøringsdagen til en veterandag. Derfor hedres også norske soldater på frigjøringsdagen, forteller aktivisten:
 
– Vi markerer oss også mot at den norske krigsstaten gjør Frigjøringsdagen til en «veterandag». Dette er et forsøk på å gjøre ære på okkupasjonen av Afghanistan, Irak og annen norsk imperialistisk krigføring. Denne imperialistiske propagandaen tilskitner frigjøringsdagen, og har ingenting å gjøre med den heltemodige innsatsen som seiret over nazismen. Tvert imot!
 
Og legger til:
 
– Vi vil hedre kommunistene og andre aktive motstandsfolk som slåss mot Nazi-Tyskland, de røde partisanene over hele Europa og i andre verdensdeler og de enorme ofrene som Sovjetunionene og Den røde armé gjorde for å knuse Hitler-regimet.
 
 
Lær mer om Osvald- og Pellegruppa:
 
I lenken finnes noen kilder til å lære mer om historien bak Rød 8. mai:
 
 
 
Tjen Folket
08.05.18
 

Karl Marx mot sosialdemokrati
 

Av en kommentator for Tjen Folket Media.

En aktivist har sørget for at vi kan publisere Karl Marx' klassiske kritikk av Gothaprogrammet på våre nettsider:


Teksten er kopiert og noe redigert fra ML-historie, et arkivprosjekt satt igang av tidligere AKPere:


I denne klassiske teksten, viser Karl Marx – og Friedrich Engels i forord og vedlagte brev – hvordan kommunismens klassikere har radbrukket opportunismen i arbeiderbevegelsen. I dag, 200 år etter Karl Marx' fødsel, blir han til stadighet framstilt som «bare» en samfunnsøkonom eller stor vitenskapsmann, og hans revolusjonære linje blir forsøkt gjemt vekk. Karl Marx var ikke bare en lynende skarp teoretiker, han var en brennende revolusjonær. Og han kledte kompromissløst av datidens reformister og opportunister. Kritikken er treffende mot alle «marxister» i dag, som opptrer nøyaktig som forfatterne av det såkalte Gotha-programmet.



Tjen Folket
06.05.18
 

200 år siden Karl Marx' fødsel


Femte mai 2018 er det 200 år siden Karl Marx ble født. Marx regnes med rette som marxismens far, og ideologien bærer derfor hans navn. Han sto i spissen for å utvikle proletariatets egen ideologi, da denne nye klassen vokste fram og organiserte seg politisk på 1800-tallet. Marx etablerte den vitenskapelige sosialismen ved å ta utgangspunkt i de fremste idéretningene på 1800-tallet: den tyske filosofien, den britiske politiske økonomien og den franske sosialismen.

Marx og Engels formulerte den dialektiske materialismen, en metode for å se utviklingen av verden i sin sammenheng, som materie i bevegelse, og som noe ikke-mystisk men likevel bevegelig og revolusjonært. De brukte denne metoden på historien, på utviklingen av menneskesamfunnet, og skapte slik den historiske materialismen som vektlegger produksjonen som grunnmur for samfunnet, utviklingen av denne som grunnlag for utviklingen i hele samfunnet, og klassekampen som drivkraften som forandrer verden.



Tjen Folket
05.05.18
 

Appell på Rød første mai

Aktivister holdt denne appellen på flere torg på første mai.


Kamerater og venner. Arbeidere, ungdom, kvinner, studenter!

Over hele verden markeres arbeiderklassens internasjonale kampdag på første mai. I over hundre år har den vært et samlingspunkt for å markere motstand mot kapitalismen, og reise den røde fana for sosialismen.

Tjen Folket og våre venner skaper en rød første mai – vi organiserer rød blokk, røde torgmøter og røde forum – mot krig og kapitalisme, for revolusjon og en ny arbeiderstat.

Første mai er, og må være, rød! Kapitalismen er en fiende av hele vår klode. Pengemakt og pengejag fører til enorme ødeleggelser for mennesker og miljø. Klimakrise, sult, fattigdom, undertrykking – dette er direkte konsekvenser av et system der alt handler om penger og profitt.

Alternativet er sosialisme og kommunisme. Alternativet til at all makt er i hendene på en liten klasse rike kapitalister, er all makt til folket. Alternativet til at regnskog og hav ødelegges for profitt til noen svært få rikfolk, er at hele produksjonen styres bærekraftig etter en plan og i folkets tjeneste.

Vår klasse er internasjonal, vårt mål er internasjonalt: verdenskommunismen. Vi kjemper ikke bare for vår klasse, men for alle folk og land som rives i stykker av krig. Kapitalismen må føre til krig. Kapitalistene og deres stater er på desperat jakt etter penger og makt. De støter sammen og folket må betale regningen med sitt eget blod.

Fra Palestina til Filippinene, fra Kurdistan til Kongo, fra India til Peru – imperialistene ødelegger folk og land, og drukner motstand i blod. Men folket fortsetter kampen, millioner bidrar og ofrer seg selv for nasjonal frigjøring og sosial revolusjon. Proletariatet står sammen med sine brødre og søstre over hele verden, og på første mai løfter vi fana for den internasjonale solidariteten.

Vi løfter den røde fana og vi roper røde slagord. Vi setter fram politiske mål under veiledning av vår klasses ideologi – maoismen. Men uten organisasjon blir alt bare slag i lufta og rop som dør ut.

Den fremste organisasjonen er kommunistpartiet. Dette er proletariatets eget parti. Under ledelse av sterke kommunistpartier har verdens arbeidere oppnådd enorme seire. Ingen annen ideologi har like kraftfullt utfordret kapitalismen og banet vei for det nye klasseløse samfunnet.

Vår klasse trenger bare ett parti, men i forvirring og feighet er det skapt mange falske «arbeiderpartier» og «kommunistpartier». Akademikere og karrierejegere forsøker å klatre oppover på ryggen til arbeidsfolk. Enkelte velmenende og gode mennesker, tror proletariatet trenger deres hjelp for å få til noe som helst – at de må ordne opp på vegne av verdens fattige. Overklassen og middelklassen har kapret arbeiderklassens organisasjoner og gjort dem til sine egne. Og forrædere og manipulatorer etablerer falske grupper og parti, for å tjene seg selv og forvirre folket.

Av slike årsaker finnes ikke et ekte kommunistparti i Norge eller i de fleste land, selv om det finnes kommunister i hvert eneste land på kloden. Derfor er vår første og viktigste oppgave å gjenreise kommunistpartiet i Norge, på maoistisk grunnlag. Å bygge organisasjoner rundt dette. Å organisere arbeidere, kvinner og ungdom for rød makt, kamp og motstand. Å så frøene til en ny folkehær og en ny stat. Og å bidra til den internasjonale kampen for verdenskommunismen, ved å støtte kommunister og revolusjonære i andre land.

Slik organisering er frøene til revolusjon, folkekrig, sosialisme og kommunisme. Det er frøene til all makt til folket. Det er de første krusningene på havet før bølgen som vil velte over kapitalismen og feie den vekk. Bli med for å plante disse frøene, bli med for å slå røtter blant folket og strekke greiner mot himmelen!

Bli med i Rød Blokk 1. Mai!

Rød Front!


Tjen Folket
03.05.18
 

Rød første mai 2018
 

På 1. mai markerte Tjen Folket arbeidernes internasjonale kampdag med Rød Blokk og røde arrangementer landet over, og fremma i år hovedparolen «Mot krig og kapitalisme, for revolusjon og ny arbeiderstat!»
 
I flere byer har det blitt holdt Rødt Forum med appeller og foredrag. Som en rekke folk har meldt om på sosiale medier, oppsto det konfrontasjon i Bergen da den fascistiske organisasjonen «Alliansen» møtte opp med beskyttelse fra politi og vakthold fra LO under årets markering.



Tjen Folket
02.05.18
 

Rapport: Første mai mot nazister i Boden


Skrevet av en aktivist som var i Boden 1. mai 2018 i aksjon mot nazimarsjen.

En aktivist har vært til stede på motdemonstrasjon i Boden i Nord-Sverige hvor nazistiske NMR/Nordfront holdt én av sine to marsjer på 1. mai. 2500 antifascister var ute i gatene. Før nazistenes demonstrasjon ble det gjennomført en markering i sentrum av Boden.

Når nazistenes nærmet seg sentrum strømmet antifascister ut i gatene. Ruta ble blokkert og marsjen ble holdt tilbake en god stund. Politi og nazister gikk da til angrep på antifascistene. Etter en stund ble antifascistene presset tilbake. Da fortsatte nazistene, men fikk motstand på svært nær hold i flere hundre meter til. Til slutt holdt nazistene noen taler før de ble busset ut av politiet. En håndfull antifascister ble midlertidig bortført av politiet, men antifascistene sto i stor grad sammen og beskytta hverandre. Grupper som drev med førstehjelp og solidaritet med arresterte gjorde bra arbeide for antifascistene.

Svensk media om saken:

I taler, paroler, plakater og slagord ble det vektlagt blant annet:
  • Viktigheten av enhet mellom arbeiderbevegelsen og antifascistene.
  • Trusselen fascismen utgjør mot arbeiderbevegelsen, aktivister, antifascister, lgbtq-personer og ikke-hvite.
  • At nazistene ikke er velkomne i Sápmi (Sameland).
  • At nazistene ikke er velkomne 1. mai.
Aktivisten som skriver støtter budskapene over, og ønsker også å si:

1. mai er arbeiderklassens internasjonale kampdag, fascismen er arbeidernes fiende. Men vi er sterkere – det var arbeiderklassens egen styrke i form av Den røde armé, partisaner og motstandsgrupper som knuste Hitler-nazismen i Stalingrad og Berlin. Kommunister bør støtte, delta i og gå i spissen for kampen mot fascismen. Og kommunister bør tilføre gode verktøy i denne kampen. Det finnes mange grupper som kan gjøre motstand mot fascismen. Men for den endelige seieren trenger vi masselinjen, vi trenger kommunistpartiet, enhetsfronten og folkehæren, og vi trenger den langvarige folkekrigen.

Klassekamp og folkekrig for arbeiderklassens seier og fascismens nederlag!
Rød front!

I Göteborg fikk nazister bank av svenske antifascister:


Tjen Folket
01.05.18
 

Solidarity with Indian comrades

Statement from Tjen Folket - the norwegian communist league Serve the People.


We condemn the latest attacks from the fascist indian state against the revolutionary movement. Commandos of the reactionaries have killed tens of people, in their genocidal war against the poor.

Operation Green Hunt is a repressive campaign to destroy the Maoist led new democratic revolution in India. It has been ongoing for years. The Communist Party of India (Maoist) has been branded threat number 1 against the Indian state. The new power has the support of millions in the inner poorest parts of the country. We support the Maoist party, the Peoples’ Guerilla Liberation Army and the new power of the revolutionary masses.

The details of the latest massacre is not clear or confirmed. But some sources speak of a massacre on the participants of a wedding, and of 40 communists being killed in this vicious attack. Sadly, it is nothing new that the old reactionary powers use brutal terror in their counterrevolutionary activity. Our warmest solidarity goes out to the families and comrades of the killed. They live on in the struggle for people's power and communism.

Our warmest solidarity also to the political prisoners in the dungeons of the indian state. We don’t forget our fighters. We will remember them on the Red First of May – as our martyrs, they pay the price of struggle and resistance with the risk of their own bodies and minds. It is a burning beacon of inspiration.

Our ideology, Maoism, gives guidance to fighters all over the world. From Peru to the Philippines, from India to Turkey – and even in the belly of the imperialist beasts, like the USA, Germany and Norway, we find revolutionary youth prepared to give their life for the revolution of our class.

We pledge a unconditional support to the protracted people’s war of India and to the new democratic revolution as integral part of the world proletarian revolution. We pledge to engage in revolutionary struggle in our own countries. Through the hardships of ice and fire, red warriors are steeled.

Long live international solidarity and the People’s War of India!

Long live the Communist Party, People’s Guerilla Army and New Power of India!

Long live Maoism!


Tjen Folket
30.04.18
 

Den danske staten slår til mot proletære nabolag
 

Av en kommentator for Tjen Folket Media.

Aftenposten skriver om den danske regjeringens nyeste ønsker for å øke undertrykkinga i proletære nabolag. De ønsker å bryte opp «ghettoene», og definerer disse etter antall utlendinger, arbeidsløshet og kriminalitet. Tiltakene deres for å «forbedre situasjonen» er å alt fra å nekte folk familiegjenforening hvis de bor i en «ghetto» og å straffe lovbrudd dobbelt så hardt.


Det er typisk borgerlige stater i vesten å behandle såkalt sosiale problemer med tvangstiltak. Fattigdom blir straffet, og slik hevder de å kunne begrense problemene. Men som folk i nabolagene selv sier: hvor skal folk gjøre av seg, om de drives vekk fra de billigste nabolagene?

Slike strategier velter byrdene av krisene i systemet over på de som allerede bærer tyngst. Det er typisk for kapitalismen. Og det er også typisk innen kapitalismen at fattigfolk sees på som problemet, og ikke fattigdommen sjøl. Om man bare får undertrykka og splitta de fattige slik at de holder seg «rolige», så er systemets forvaltere (politikerne) fornøyd.

De proletære nabolagene er kruttønner i Vest-Europa. Det har vi sett gjennom en serie opptøyer i franske forstader, samt opptøyer i slike nabolag i England og Sverige. Noen slike nabolag er blitt områder for rekruttering til jihadisme, og tusenvis av unge europeere har blitt vervet til den såkalte «islamske staten». Og her finner man også ofte fotsoldatene til de kriminelle bandene og nettverkene.

Staten og politiet er bevisst på disse truslene mot «ro og orden», men i bunn og grunn er dette bare de typiske karaktertrekkene til proletære og fattige nabolag. Majoriteten her er verken jihadister eller bandemedlemmer – de er proletarer. Og de sosiale problemene er bare uttrykk for proletariatets posisjon i kapitalismen, som de mest undertrykka, utbytta og fattige.

Den destruktive krafta i slike nabolag er bare én side. Den andre sida er kreativ og skapende. Og de går også hånd i hånd. Å skape og å ødelegge er ofte to sider av samme sak. Det er et stort potensiale i proletære nabolag. Og uansett hva danske politikere drømmer om, så vil ikke slike nabolag forsvinne.

Krise og arbeidsledighet og marginalisering kan ikke integreres vekk. Og den reaksjonære undertrykkinga er ikke et skritt mot et mer velfungerende samfunn, men mot et mer fascistisk samfunn. Det viser at selv i verdens rikeste og mest imperialistiske land, evner ikke kapitalistenes administratorer å skape noe annet enn relativ og forbigående stabilitet og velstand – men ikke for alle. Og de nye tiltakene deres vil ikke skape evig fred. De vil bare forflytte «problemet» og skape grunnlag for mer kamp og motstand.


Tjen Folket
23.04.18
 

Når fienden studerer Mao

Av en kommentator for Tjen Folket Media.

Ikke alle revolusjonære forstår hvor banebrytende Mao Zedong har vært for folkemassene som slåss for frihet. Men i fiendens leir blir Mao behandlet med respekt og han blir studert. Mao blir lest i CIA og i amerikanske sentre for å forstå – og motarbeide – opprør og motstand mot USA-imperialismen.



Tjen Folket
18.04.18
 

Krig mot krigen


Av en aktivist i Tjen Folket.


I forbindelse med krigen i Syria og truslene om storkrig, setter enkelte krigsmotstandere fram paroler som «fred er viktigst» og «vi må sikre freden». Det kommer fra ærlige hjerter, men er et ekko fra «fredsbevegelsen» på 70- og 80-tallet. Denne bevegelsen hadde ofte en viss støtte fra Sovjetunionen og deres satellittpartier i vesten, som norske «NKP».


Ingen fred under imperialismen

Problemet med slike paroler er ikke følelsene eller motivene bak dem, men at de i sitt vesen er bedragerske. Sannheten er at så lenge den kapitalistiske imperialismen dominerer i verden, vil det ikke bli fred. Det ligger i systemets natur at det avler krig. Og å snakke om å «bevare freden» er nærmest en hån mot massene av verdens folk, som lever i verdensdeler og regioner som ikke har sett fred på hundre år.

Måten enkelte fredsaktivister snakker om fred på, skaper illusjoner. Det tegner bilde av fred som normalen, at Vest-Europas relative fred de siste tiårene er «normalt». Det gir en ekkel bismak når disse er svært opptatt av å holde krigen vekk fra Vest-Europa, mens man i andre regioner har sett europeiske stormakter spre krig og ødeleggelse gjennom flere hundre år.


Bare folkekrig til kommunismen kan avskaffe krigen

Og disse sprer illusjoner om hva som kan stanse krig. Lenin pekte tidlig på at under imperialismen kan en enkelt krig stanses av krigsmotstand og mobilisering av massene, men krig generelt kan ikke stanses innenfor dette systemet. Kapitalismens konkurranse og konsentrasjon av makt og penger, samt oppdelingen av verden under imperialismen, må føre til krig. Herskerne ønsker ikke krig for enhver pris alltid, men de har ingen skrupler med å gå i krig så lenge det fremmer deres interesser.

Det eneste som kan stanse krigen, er krig mot krigen – slik Lenin konkluderte. Revolusjonær krig er eneste alternativet til imperialistisk krig. Eller som Mao Zedong sa: «Vi er for at krigen skal avskaffes, vi ønsker ingen krig. Men krigen kan bare avskaffes ved krig. Den som vil at det ikke lenger skal finnes geværer – han må gripe til geværet.» Dette er den marxistiske – i dag maoistiske – linja. Bare ved at folket selv griper til våpen mot herskerne, kan de brutale monstrene stanses én gang for alle.

Imperialistene ønsker at folket skal være svakt, føyelig og fredelig, for da kan de herje fritt. Da kan de med sine profesjonelle hærer, der norske yrkessoldater skriker «til Valhall!» før de drar ut for å drepe afghanere, dominere folket.


Proletariatet er dømt til å seire

Men uansett propaganda, vil ikke imperialistene lykkes på lang sikt. De er selv avhengig av folkemassene. Og systemet vil disiplinere og herde folk, slik proletariatet organiseres, disiplineres og herdes av kapitalismen sjøl. Kapitalismen har ikke bare skapt en klasse som står i motsetning til systemet, denne klassen blir den tøffeste og hardeste klassen. Proletariatet herdes og disiplineres av sin posisjon i klassehierarkiet og produksjonen. Og folkemassene er et stort flertall – ikke et mindretall.

Disse særegenhetene ved proletariatet og folket gjør at de ikke bare kan vinne – de kan ikke tape. Sluttes de sammen i revolusjonær kamp, så er det bare svik fra ledelsen som kan stoppe folkekrigen. Proletariatet er en ung klasse, som bare har eksistert i et par hundre år. Allerede etter et knapt århundre tok klassen makta i verdens største land (Russland). Under femti år seinere tok proletariatet makta i verdens mest folkerike land (Kina). Kontrarevolusjonene og nederlagene som fulgte i disse landene er bare midlertidige nederlag for en klasse som har historiens utvikling på sin side.

Det er proletariatet som vil avskaffe krigen, gjennom sin egen langvarige folkekrig og ved å for alltid avskaffe klassene og deres politiske og militære strukturer. Verdenskommunismen vil for første gang på flere tusen år, etablere verdensfreden på alle kontinenter og i alle verdens hjørner.


Tjen Folket
15.04.18
 

Jon Michelet er død

Lørdag kveld sovnet forfatteren Jon Michelet stille inn, 73 år gammel.


Han var et profilert medlem av AKP (m-l) i partiets storhetstid, og allerede da en kjent forfatter og markert samfunnsdebattant. Han stod i spissen for å bygge opp kjeden av Oktober-bokhandler over Norge, og var forlagssjef da Oktober ga ut svært mange av Maos skrifter. Flere andre klassiske teoretiske verk ble også nyoversatt i denne perioden.
Han er blitt virkelig kjent for sine bøker om krigsseilerne under 2. verdenskrig, en litterær bauta over sjøfolk som satte livet på spill, samt for sine kriminalromaner om antihelten Wilhelm Thygesen. Mange vil også kjenne til de dokumentariske bøkene fra fotball-VM skrevet sammen med Dag Solstad. Michelets grunnleggende standpunkt for de fattige og undertrykte reflekteres i alle hans bøker.

Sin mest politiske litteratur ga han imidlertid ut på 1970-tallet. Både Jernkorset og Orions belte er ikke bare utmerket litteratur, men bøker med klare standpunkt mot fascisme og nazisme.

Vi takker ham for hans bidrag til folkets kamp og til proletariatet.


Tjen Folket
15.04.18
 

Norge, NATO, USA, henda vekk fra Syria!

Uttalelse fra Tjen Folket - Kommunistisk Forbund.



Syria er i mange år blitt revet i stykker av krig. Hoveddrivkraften i krigen er nå innblanding fra imperialister og regionale stormakter. USA, Frankrike, NATO, Saudi Arabia, Israel, Tyrkia, Iran og Russland – og flere andre stater og interesser – er direkte eller indirekte innblandet i krigen. For dem handler alt om makta i Midtøsten, om makta i verden og om ressurser og penger.

Midtøsten er et brennpunkt for de største motsigelsene i verden. Det har vist seg i førti år med kriger og konflikter, der alle verdensmakter har vært involvert.

Vi fordømmer den norske statens skitne rolle i krigen. Norsk imperialisme deltar ikke bare som en hund for USA, men har sin egen sjølstendige rolle. Generalsekretær i NATO er norske Jens Stoltenberg. Norske våpen selges i stor stil til Tyrkia, Saudi Arabia og andre som deltar i krigen. Norske soldater er «militære rådgivere» i regionen. Norske storselskaper er aktivt på jakt etter forsyninger og markeder. Norske politikere legger sin støtte i NATO-aksen, sammen med USA, Storbritannia og Frankrike.

Det er ingen grunn til å skjønnmale verken Assad-regimet eller Russland. Disse er ikke folkets venner. Men man er kriminelt glemsk, om man ikke husker krigspropagandaens rolle foran Gulfkrigene mot Irak, bombingen av Libya eller enhver aggresjonskrig i historien. Da Hitler invaderte Polen, var det med påstand om at polske soldater hadde trosset tysk territorial integritet. Krigsmakter finner alltid sine påskudd – sanne eller usanne – for å legitimere sine brutale overgrep.

Saddam Hussein var en brutal despot. Vår analyse av Assad er den samme. Saddam Hussein gasset kurdiske landsbyer. Men folkemassene i Irak, både kurdiske eller arabiske, har ikke blitt frigjort av USAs kriger mot Irak. Krigen har derimot destabilisert regionen, og lagt grunnlaget for ISIS og snart tretti år med krig, uro, sult og nød i Irak.

Innblanding fra Norge, NATO eller USA, handler aldri om å skape en bedre situasjon for folkets masser. Det handler alltid om politisk og økonomisk interesse. Uansett hvordan stormaktene begrunner det, er det en plikt å bekjempe imperialismen. Og for nordmenn er det særlig norsk imperialisme, NATO og USA vi må bekjempe, da det er her vi bor og denne alliansen norsk imperialisme er en del av.

Krigene kan stoppes – men bare med kommunisme! Så lenge det er kapitalistisk imperialisme i verden så vil krigene fortsette. Men imperialismen er dømt til å tape. Den graver sin egen grav, slik USA graver seg lenger og lenger ned i land som Irak og Afghanistan. Dette systemet er tvers gjennom råttent, og derfor vil det til slutt falle, og vi vil se en verden uten krig.

Imperialismen faller ikke av seg selv, den må fjernes med nasjonal frigjøringskrig og revolusjonær folkekrig. Den må fjernes av massene sjøl, med kamp og motstand. Antiimperialister må ta del i dette. Ikke bare protestere mot krigene, men delta i kampen for å rive systemet opp med rota ved å gjenreise kjempende kommunistiske partier.


Tjen Folket
14.04.18
 

Fordøm imperialistenes angrep på Syria

USA, Storbritannia og Frankrike har i natt angrepet mål i Syria. Dette kan være starten på storkrig i regionen.



Både Irak, Afghanistan og Libya er land som er i kaos etter imperialistenes krigsherjinger. Forsøket på å bringe «demokrati» til landene har endt med fullstendige sammenbrudd av samfunnene og etterlatt en uskyldig sivilbefolkning i fattigdom, desperasjon og humanitær krise. Det samme vil nå skje i Syria, hvor befolkningen allerede er hardt rammet etter årevis med borgerkrig.
 

Hvorfor bomber vestlige land Syria?

Mange tror på retorikken om at krig mot Syria er viktig for å fjerne Assad-regimet. Det er lett å bite på dette, for regimet i Syria har undertrykt sin egen befolkning over flere tiår og knust all opposisjon. Men det er det syriske folket sjøl som må fjerne det undertrykkende regimet og frigjøre seg.

Den norske regjeringa kommer til å støtte helhjertet opp om bombeangrepet og kommer også til å støtte en total krig mot og ødeleggelse av Syria. Dette gjør vår regjering til krigsforbrytere. Antakelig kommer motstanden mot krigsføringa på Stortinget til å være svært mager. Men i folkelig motstand ligger håpet.

Vi ønsker at Norge skal bryte ut av Nato og trekke all støtte til bombing og krigshandlinger mot andre land. Vi ønsker et fritt Norge som ikke tråkker på andre folk, men som i stedet støtter de millioner av folk i verden som slåss for virkelig fred og frihet.


Tjen Folket
14.04.18
 

Abusers should be isolated


Translation of this text: Overgripere må isoleres



Tjen Folket
13.04.18
© 2018   Tjen Folket – kommunistisk forbund

Meld ut / Oppdater e-postadresse
Powered by YMLP