[Tr.h.] Utdanning for bærekraftig utvikling fra Change the World 2012

Change the World changetheworld at world-changers.org
Søn 13. Mai 2012 23:50:06 CEST


CHANGE THE WORLD 
NORGESTURNÈ 2012Tusenvis av ungdommer har blitt inspirert og engasjert til en mer bærekraftig fremtid.

 

"MOT KLIMA & ENERGIKRISE, 

HANDLING MED KONKRETE OMSTILLINGSEKSEMPLER FRA BÆREKRAFTIGE BOSETNINGER

 I SØR OG NORD"

 

UTDANNING FOR 

BÆREKRAFTIG UTVIKLING

 

FOREDRAG/ WORKSHOP / SEMINAR / KONFERANSE--------------------------------------------------------------------------------


  

--------------------------------------------------------------------------------

Utdanning for bærekraftig utvikling er et tema for FNs 10-års mål 2005-2014. 

 

"For ungdom og også for dei fleste vaksne, verkar det som om det er uendeleg avstand til politikarar og næringslivstoppar som har makt til å gjere noko som monner i positiv retning for jordas framtid. Maktesløyse og depresjon kan bli resultatet når vi ser at makteliten i samfunnet styrer i feil retning. Sett i lys av dette er opplegget til Change the world midt i blinken. Gjennom mange gode eksempel, og smittande optimisme frå forelesarane, får ungdom eit innblikk i at mykje positivt skjer, og at det er vanlege folk i grasrotrørsler som gjer det. Eg trur mange i løpet av opplegget innser at kvar enkelt sin innsats er viktig, og at vi ikkje har tid til å vente på at makteliten skal gå frå fagre ord til handling."


Stein Storvig, inspektør på Namdals Folkehøgskole.

 

"Inntrykket i etterkant er at det er inspirerende for folk å se at det er så mange rundt om i verden som prøver ut økologiske løsninger. Og ikke minst er det morsomt å se alle de fantasifulle prosjektene. Change The World bidrar til å vise at alle kan være med å forandre verden, og at det ikke alltid er penger som trengs. 

Espen Hernes, daglig leder på Svartlamoen i Trondheim, Norges første byøkologiske forsøksområde.

"Jeg synes det var et meget informativt og bra lagt opp foredrag. Det at du viser hvor skapet står med vår verden, og hva som kan/vil skje dersom denne utviklingen fortsetter virker veldig skremmende og opplysende. Og så det med siste delen at det finnes håp og løsninger hvis vi som menneskehet bestemmer oss for det, virker liksom veldig oppløftende da i en tid med stort fokus på klimakrise. Så oppfordrerer bare alle til å bestille dette foredraget for å kunne så noen frø i folk. Veldig bra! 

Arild Sveum - Lærer v/Elverum FHS.Seminaret var svært vellykket. Min datter er elev på Danvik i år. Hun kom hjem med stjerner i øynene og jeg tror faktisk seminaret har forrandret hvordan hun ønsker å bruke livet sitt. Det er nokså stort. Jeg gleder meg til videre samarbeid. 

Marie Wiland - Studierektor/Academic Dean - Danvik FHS--------------------------------------------------------------------------------


 


--------------------------------------------------------------------------------

 

Selv om dere kanskje ikke i utgangspunktet er spesielt opptatt av miljøspørsmål, er stadig flere bevisst på at vi må gjøre noe hvis vi i det hele tatt ønsker å ha en fremtid. 

Vi tilbyr en anledning til å bli kjent med konkrete, spennende og positive alternativer som bygges fra dag til dag, gjennomført av vanlige mennesker i de forskjellige områder på kloden, for en bedre og mer bærekraftig verden.

 

Vi jobber med bærekraftig utvikling, miljø, solidaritet og nord/sør spørsmål bl.a.. Vi har lang erfaring med konkrete prosjekter i sør og nord, og med opplæring i disse temaene. 

 

Vi ønsker med dette å undersøke om dere har interesse av å arrangere seminar/workshop/foredrag eller andre spennende prosjekter sammen med oss i år. 

 

Vi kommer til å arrangere flere arrangementer i løpet av 2012, der vi kommer til å reise landet rundt og besøke forskjellige folkehøgskoler, universiteter, høyskoler, organisasjoner, ungdom-og videregående skoler og kommuner som er interessert i disse temaene. 

 

Vi kan eventuelt komme i løpet av året uavhengig av turneen, om det passer bedre. Ta kontakt! 

  

På turneen vår har vi i løpet av de siste 9 års besøkt: 

Universitet for Miljø og Biovitenskap (UMB) i Ås, Senter for Utvikling og Miljø (SUM) i Oslo, Sund FHS, Fosen FHS, Levanger Fredslag, Svartlamon i Trondheim, Namdals FHS, Sogn hage- og jordbrukskole i Aurland, Åsane FHS, Olavskolen FHS, Vennskap N/S i Stord, Vennskap N/S i Kvinnherad, Vestoppland FHS, Bjerkely FHS, Bergen Økologiske Landsby, Framtiden i Våre Hender: Bergen lokallag, Fyresdal Vg. Steinerskule, Telemark Høgskole i Bø, Alternativmessen i Oslo, Globaliseringskonferansen i Oslo, Oslo Miljøfestival, Universitet i Oslo (UiO), Røyken Vg. Steinerskole, Grønn Hverdag i Stavanger, Solborg FHS, Karmøy FHS, Vennskap Nord/Sør landsmøte, CAAM Vennskap N/S i Moss, Praxiz i Gamlebyen-Frederikstad,Trøndertun FHS, Nordmøre FHS, Sagene Samfunnshus i Oslo, Holtekilen FHS, Møre FHS, Foldsæ Utdanningssenter i Fyresdal, Tunza - U.N. Young International Environment Conference i Stavanger, Sofienberg Vg Skole i Oslo, Steinerskolen i Haugesund, Steinerskolen i Stavanger, Risøy FHS, Atlanten Vg. Skole i Kristiansund, Melhus Vg. Skole, Voss FHS, Norsk Senter for økologisk landbruk i Tingvoll, Tur/Retur Økoløft-uka i Fyresdal, CAAM Folkemøte i Moss, Steinerskolen i Bærum, N&U Rogalands årsmøte i Røvær, Steinerskolen i Tromsø, Færder Vg. Skole i Tønsberg, Nordisk Permakulturtreff, Ting Sommer Møte, Steinerskolen i Ås, 4H Miljøleier i Troms, Skiringsal FHS, Fredtun FHS, Danvik FHS, Vefsn FHS, Sanne Hage i Brøynøsund, Brøynøsund Vgs., Mosjøen bibliotek, Handelshøgskole i Bodø, Barna er Bra Festival i Haugesund, Vardafjell Vg. Skole i Haugesund, VNS Guatemala Seminar i Frederikstad, Hallingdal FHS, Torshus FHS, Sandøya Vel i Tvedestrand, Fjordane FHS, FIVH Årsmøte, Universitet i Nordland, SAIFF i Sagene, Steinerskule i Bergen, Seljord FHS, Elverum FHS, Hardanger FHS, Steinerskole i Asker, Folkeseminar om grønn livsstil (UMB) i Ås, Jaren FHS, bl.a. 
(se på noen av bilder fra disse arrangementer på vår nettside http://www.world-changers.org/en/turne-2011). 
 
Vi vil gjerne samordne de forskjellige arrangementene geografisk, slik vi kan utnytte reisen best mulig. 

 

Hvis dere er interessert, kom med forslag til mulige datoer, slik at vi kan få anledning til å koordinere noe spennende sammen. 

 

Vi har fått støtte fra NORAD i 10 års på rad for å drive informasjon om Nord/Sør spørsmål, slik at vi delvis får dekket reisen og andre kostnader. 

 

Presentasjoner inkluderer visuelt materiale i form av datashow og video som viser forskjellige konkrete eksempler fra økologiske tiltak verden rundt.


Vi kommer 1 eller 2 foredragsholdere fra organisajonen Change the World.

 

Opplegget kan tilpasses til forskjellige aldersgrupper, med spennende og morsomme øvelser og praktisk forsøksarbeid.  

Vi tror at vi kan få til et godt samarbeid.

 

Vi har vedlagt et bredt sammensatt program som viser noen av de temaene som vi kan presentere. Dere kan benytte dette som diskusjonsgrunnlag for temaer. Vi kan tilrettelegge et opplegg med de temaene som det er størst interesse for hos dere. Vi kan tilpasse oss etter behov og engasjement med temaer som blant annet: klimaendring, miljø, bærekraftig utvikling, sosial økologi, nord/sør- spørsmål, utviklingsmodeller, fattigdom, biologisk mangfold, "peak oil", lokal demokrati, deltagende prosesser, bl. a.

 

Vi vil gjerne høre hvilke muligheter dere har når det gjelder dato, tid og hvor langt tid ønsker dere at vi skal holde det.

 

Dere finner mer informasjon på vår nettside: www.world-changers.org Vi håper på positiv tilbakemelding fra dere.

 

Med vennlig hilsen, 

 

Claudio 

**********************************************
Claudio Madaune
ecoaldeasnsa at ecovillage.org
claudio at world-changers.org

 

Mobil: (47) 48242556 (Claudio)
Mobil: (47) 93055828 (Mauricio)
Tel: (47) 37311449

 

CHANGE THE WORLD
Rekvika, 
4915 Vestre Sandøya
NORWAY

 

www.world-changers.org
www.cambiaelmundo.org
***********************************************
_________________________________________________________________________________

"Never doubt that a small group of committed people can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has."                                
( Margaret Mead)                                                                            

 "Nunca dudes que un pequeño grupo de gente comprometida puede cambiar el mundo. De hecho, es de la unica forma que sea ha logrado."        
(Margaret Mead)                  
___________


-------------- neste del --------------
Et HTML-vedlegg ble skilt ut...
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0001.html>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 53630 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0015.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 54199 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0016.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 67635 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0017.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 45784 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0018.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 37909 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0019.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 39980 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0020.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 39596 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0021.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 54116 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0022.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 88029 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0023.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 42929 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0024.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 37882 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0025.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 45945 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0026.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 45059 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0027.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 56628 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0028.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ikke tilgjengelig
Type: image/jpeg
Size: 6406 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0029.jpe>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Tema liste Bærekraftig Utvikling & Nord Sør 2012.doc
Type: application/msword
Size: 32256 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0001.doc>
-------------- neste del --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: CHANGE THE WORLD background NOR 2012 FINAL.pdf
Type: application/pdf
Size: 220001 bytes
Desc: ikke tilgjengelig
URL: <http://lists.copyleft.no/pipermail/trondheim/attachments/20120513/0f008977/attachment-0001.pdf>


Mer informasjon om epostlisten Trondheim.